Regele Malefic – Holly Black

Wow, din nou, am rămas făra cuvinte. Vrăjitoarea Holly Black m-a atras iarăși în mrejele ei întunecate.

Aș vrea sa vă povestesc tot ce s-a întâmplat, cu lux de amănunte, aș vrea să vă dovedesc de ce Jude Duarte rămâne unul dintre personajele mele feminine favorite. Situația este, însă, mult prea încâlcită și intrigile mult prea elaborate, o să încerc totuși să nu dau prea mult din casă.

După ce i-a suflat coroana de sub nas, fratelui său, ca să i-o așeze mișelește pe cap lui Cardan, Jude se trezește aruncată într-un joc politic care pare greu de depășit. Tatăl ei și-a pierdut încrederea în ea, sora ei geamănă și-a ales o zână afurisită ca partener de viață, iar prințul regele e mai greu de stăpânit decât si-a imaginat inițial.

Jude pare că e mai mereu pe cont propriu (nu ai cum să fii team-player într-o lume unde oricine ți-ar înfinge un pumnal în spate cu zâmbetul pe buze). Deciziile ei, deși luate rațional, îl fac pe rege să se îndoiască de abilitățile sale de conducător și nu ratează nicio ocazie ca să îi amintească că totul este temporar.

Nimeni nu are încredere într-o amărâtă de ființă umană și Cardan nu îi oferă câtuși de puțin credit pentru ceea ce face. La urma urmei, ea a ales să fie așa, ea a ales să îl păcălească, el doar se asigură că nu îi oferă niciun prilej în care să uite.

Marea însă își cere dreptul, Regina Orlagh nu acceptă un neisprăvit pe tron, Cardan e prea iresponsabil ca să conducă Tărâmul Zânelor și singurul lucru pe care îl face bine este să își facă o reputație proastă. Însă mintea neobosită a lui Jude caută mereu să născocească un plan, încearcă tot timpul să le dovedească zânelor că nu e doar un sfetnic netrebuincios, iar Cardan poate fi un rege bun. Când se adeverește importanța legaturii dintre ei, lucru pe care cu greu reușesc amândoi să îl admită, se găsesc suficiente instanțe dispuse să profite de asta.

Relația lui Jude cu Cardan rămâne la fel de tensionată, chiar dacă e în plan secund. Toate momentele lor de intimitate m-au făcut să țopăi de bucurie, m-au fermecat și ca de obicei, în final, mi-au frânt speranțele.

Nu am putut nici până în momentul de față să îmi revin din finalul atât de dramatic al volumlui doi, dar acum știu că deși așteptările sunt mari pentru ultimul volum, cu siguranță vor merita.

I-am dat 5⭐⭐⭐⭐⭐ /5, pentru că ar fi inutil să spun că nu am fost din nou impresionată de lirismul din cuvintele autoarei, de cât de frumos e haosul organizat pe care l-a creat și de cât de tare îmi doresc să îl înjunghii pe Cardan.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s