Prințul nemilos – Holly Black

O.M.G.

Când apare volumul 2? De unde pot să iau spoilere? Pot să îi hack-uiesc calculatorul scriitoarei și să citesc toate fărâmele de idei pe care le-a pus cap la cap ca să scoată o asemenea minunăție? Hi, hi, glumesc! Ar fi periculos și imoral… întocmai ca și cartea asta.

Adevărul este că preț de multe săptămâni am evitat să citesc Prințul Nemilos fiindcă toată lumea îmi povestea despre cât de bună e. Și știam foarte bine că o să îmi placă și mie fiindcă nu am mai pățit cu nicio carte ca efectiv TOATĂ LUMEA să o ridice în slăvi. Și mai știam și faptul că o să sufăr teribil după ce o voi termina, fiindcă volumul următor nu apare decât în 2019!! Am vrut să evit așteptarea asta îndelungată, fiindcă mă termină psihic, dar aveți impresia că am reușit?

O muritoare în lumea unor monștri. Cine ar fi crezut că niște ființe portretizate atât de drăguț de-a lungul vremii pot fi de fapt, niște creaturi vicioase, impulsive și rele?

Cardan este exact ceea ce mi-am dorit încă de când am citit premisa poveștii. Nu mi-am dorit floricele si inimioare, vată de zahăr pe băț si zâne care să își fluture genele în fața mea. Nu, mi-am dorit sa fie crud, aspru, să își arate adevărata față și să îmi fie frică de el. Ceea ce s-a și întâmplat.

Pe Jude nici nu știu cum mi-am dorit s-o văd, dar știu că a fost perfectă. Curajoasă, impunătoare, o adevărată barbară în lumea sclipitoare a zânelor. Și cum altfel să fii, când ele te pot strivi în orice moment?

Personajele principale s-au completat perfect, amândoi sunt vânători, amândoi sunt prada. Ea nu are ce căuta în lumea lor, dar cumva, el nu vrea s-o lase sa plece. Totul e o reacție în lanț, desfășurarea evenimentelor este alertă, orice moment te ține cu sufletul la gură.

Nu pot să va spun cât de mult m-a copleșit lectura acestei cărți. Acțiunea a fost superb descrisă, personajele secundare sunt bine închegate, fiecare își are rolul său. Nu am avut niciun moment în care să stau drept pe scaun, în care să nu ma mir, să nu oftez sau să nu fiu șocată.

Comparația perfectă dintre puterile inestimabile ale magiei și presupusa slăbiciune dată de condiția umană. Cartea asta a fost perfectă, nu mai am cuvinte. 5/5 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟

(Această recenzie a fost scrisă în 2018, dar a rămas neterminată, iar eu abia acum mi-am amintit de ea.)

2 gânduri despre „Prințul nemilos – Holly Black

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s