Unul dintre noi minte – Karen M. McManus

Durează o secundă să schimbi o viață. Durează tot o secundă s-o și pierzi. Cine știe cum îți vei întâlni sfârșitul? Poate fi un accident, o crimă premeditată sau un simplu pahar cu apă.

Asta e povestea lor, patru adolescenți, patru povești diferite, un singur numitor comun: sunt suspecți de crimă. Nimeni nu e perfect și ei sunt de departe cei care pot dovedi asta. Toți au secrete care nu se vor a fi scoase la suprafață. Așa e liceul. Dar ce motiv atât de adânc înfiripat ar fi avut oricare dintre ei astfel încât să fie capabil de ceva atât de odios, să omoare pe cineva?

Bronwyn, Addy, Cooper și Nate sunt aproape străini unul față de altul. O fată inteligentă cu aspirații spre Yale, o prințesă cu o viață aparent perfectă, un jucător de baseball invidiat de toți și băiatul rău, care a încălcat nu de puține ori legea. Știu către cine vă gândiți să îndreptați degetul. Și poate aveți dreptate… sau poate vă înșelați.

Cei patru sunt prinși într-un joc de-a v-ați-ascunselea cu propriile alegeri, greșeli și adevăruri, care le pot răsturna în orice moment viețile. Fiind puși sub lupă la orice pas, am fost foarte surprinsă să văd tăria lor de caracter și cum au evoluat până la sfârșitul cărții. Bănuiesc că au avut dreptate cei care au spus că sub presiunea cea mai mare creezi diamantele cele mai strălucitoare.

Fuga aceasta continuă pentru găsirea vinovatului îi unește și îi dezbină, ca mai apoi să surprindă cititorul cu un twist pe măsură.

Am intuit cumva deznodământul, dar tot am rămas impresionată de puterea pe care au avut-o cuvintele autoarei asupra mea. Scrisul ei este la obiect, simplu, descrierile te intrigă, acțiunea îți face inima s-o ia la galop, iar personajele te fac puțin nostalgic cu privire la anii de liceu.

Am apreciat fiecare secundă din lectura acestei cărți, de aceea am și permiat-o cu 5 steluțe pe Goodreads. Mă bucur enorm că am reușit să încep anul cu o lectură extraordinară, fiindcă sunt sigură că asta va atrage și altele după sine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s