Ascensiunea – Rebecca Ross

Știți prea bine că poveștile fantasy sunt printre preferatele mele, că visez cu ochii deschiși, în fiecare zi, din pricina lor și că nu dorm noaptea gândindu-mă la continuarea seriilor mele preferate. Nu există cuvinte suficiente ca să pot exprima cât de minunată, de grațioasă și de dulce mi s-a părut cartea asta. Bine, poate că există totuși fiindcă tocmai am făcut-o, dar vreau să vă arăt și vouă de ce mi-a plăcut atât de mult.

Becca e o maestră a cuvintelor, întocmai ca și personajele sale, o ardenă a pasiunii, o ființa magică care m-a binecuvântat cu scrierile sale. Lumea ei presărată cu iz de magie, eroine neînfricate și identități ascunse, nu are cum să nu te prindă în mreje și să te împiedice să mai pleci.

Găsesc de multe ori cărți care nu reușesc să mă convingă de autenticitatea lor și rămân dezamăgită la final, când realizez că lucrurile ar fi putut să se desfășoare altfel. Dar nu a fost cazul de așa ceva aici.

Personajele principale par incredibil de reale. Este adevărat că nu cunosc istoria atât de bine, dar prin perioada în care se încadrează povestea, evul mediu, m-a convins de veridicitatea faptelor. Pentru gurile rele, să nu uităm totuși că este o operă de ficțiune.

Brienna nu contenește să mă impresioneze cu acțiunile și deciziile pe care le ia. Orice face este asumat, calculat și gândit. Surprizele însă nu se lasă așteptate, dar reacțile ei m-au convins de faptul că orice s-ar întâmpla își cunoaște scopul și este o fire extrem de inteligentă.

Și mai e și Cartier *oftez* mă ia cu leșin doar gândindu-mă la el. Cartier este perfecțiunea întruchipată într-un personaj masculin, cu toate că da, nu e bine să fii perfect, și nu, nu îmi pasă, fiindcă îmi place de el și mă obsedează, pe cât de mult te poate obseda un personaj fictiv. Se potrivește atât de bine în context, este șarmant, misterios și e maestrul ei. Și sunt atât de multe lucruri care le stau împotrivă, atâtea intrigi și secrete, atâtea comploturi, la un momentdat am crezut că o să explodez de la atâtea emoții.

Vreau să știți că deși insist un pic mai mult decât necesar pe povestea dintre ei (fiindcă din nou, sunt obsedată) cartea nu se bazează nici pe departe doar pe atât. Acțiunea din perspectiva mea este complexă și te ține în priză, singurul dezavantaj pentru un cititor mai curios este faptul că dacă te uiți la arborele genealogic pus la începutul cărții vei reuși să faci legături și să descoperi câteva lucruri înainte să le afli din carte. Mie mi-a plăcut să fac asta, dar dacă credeți că o să strice farmecul puteți să săriți peste primele pagini.

Modul în care este scrisă e de-a dreptul feeric, și te pune în situația în care îți dorești să fi trăit în perioada medievală. Descrierile și dialogurile sunt măiestrite cu precizie, și îndrăznesc să spun că traducerea mi-a plăcut așa de mult că apreciez tot mai mult limba română și abundența de cuvinte pe care o avem pentru a exprima cât mai clar și mai frumos evenimentele.

În cele din urmă, pot afirma cu dragă inimă că m-am lăsat purtată de val, iar Becca J Ross mi-a cucerit inima cu scrierea sa. I-am oferit 5 steluțe pe Goodreads, pentru că nu merită mai puțin și v-o recomand cu mare drag.

Mulțumesc Editurii Corint care mi-a trimis exemplarul pentru recenzie ❤️ vă sunt recunoscătoare.

Ne mai auzim, pupici xx 😍

5 gânduri despre „Ascensiunea – Rebecca Ross

  1. Iubesc felul tău de a scrie recenziile. Cu sigurantă, aceasta va fi următoarea carte pe care o voi cumpăra. Trebuie să recunosc că și motivele pe care le-ai enumerat pe contul de insta m-au făcut curioasă, dar această recenzie clar va determina multe persoane să citească ” Ascensiunea” 😀

    1. Îți mulțumesc tare mult! Încerc să fiu cât mai clară și mai onestă în recenziile mele. Mă bucur că te-ai gândit s-o iei, mie îmi va rămâne în minte o vreme 🤩❤️😘

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s