PS: Îmi placi – Kasie West

Mi-am revizuit ultima recenzie de la singura carte pe care am citit-o de Kasie West (Distanța dintre noi) înainte să o citesc pe aceasta și am rămas puțin dezamăgită, fiindcă am realizat că nu am exprimat suficient în cuvinte cât de mult îmi place autoarea și cât de mult speram ca editura Corint să mai scoată cel puțin o carte de-a ei. Lecturile ei sunt simpatice, simple și sublime. O trifecta de cuvinte cu litera S, dacă vreți voi.

PS: Îmi placi n-a făcut excepție, lucru pe care l-am așteptat cu îndârjire. E tipul de lectură care m-a făcut să mă lipsesc de griji pentru o vreme, care mi-a adus aminte de anii de liceu, deși nu a trecut așa de multă vreme de când l-am terminat și care mi-a bucurat pe deplin sufletul.

Lily e grozavă, e plină de viață și iubește muzica. Lucru care o face să scrie într-una în caiețelul ei special, să compună cântece, să scrie versuri și să viseze cu ochii deschiși. Lucru care o face să îi fie revocat dreptul de a-l folosi la orele de chimie. Lucru care o face să scrie pe bancă și să îl cunoască pe… ei bine, ăsta e un secret ca să nu vă dau spoiler.

Lily pornește o serie de discuții încântătoare despre viața ei, și a corespondentului său în care schimbă opinii muzicale, află lucruri despre familiile lor ciudate și se distrează copios. Urmăream cu nerăbdare cum Lily ajungea la școală în fiecare zi, pentru a vedea ce a mai primit și îmi venea să sar peste rânduri fiindcă tânjeam după o nouă frântură care să mă ducă mai aproape de adevăr. Dar scriitura ordonată a autoarei m-a salvat de la a o lua razna, fiindcă prea puține sunt descrierile greoaie și inutile, iar cartea are întotdeauna doza potrivită de suspans.

Într-o oarecare măsură cartea s-a asemănat cu „Ce se întâmplă cu noi?” de Huntley Fitzpatrick cu deosebirea că prietena cea mai bună a lui Lily e o tipă super faină, care nu își urmărește doar interesul personal și care acționează astfel încât să n-o rănească. Familia numeroasă a lui Lily e și ea un element de care nu ai cum să nu te atașezi, când sinceritatea și simțul umorului își fac loc. Și mai e și el care a pus sare pe rană si m-a facut să mor câte puțin de fiecare dată când apărea în peisaj. Sunt sigură că o să vă prindeți și voi despre cine este vorba, dar nu pot să nu recunosc că mi-a plăcut la nebunie misterul din jurul identității sale.

Romantismul lui Kasie West nu e ceva foarte des întâlnit la autorii contemporani, pentru că folosește în esență idei obișnuite, pe care nu se teme să le exploateze, să le formuleze si să și obțină rezultate extraordinare. Supărarea pare un cuvânt care să îi lipsească din vocabular, fiindcă am stat mereu cu gura până la urechi, citind.

M-am umplut de bucurie fiindcă această autoare mi-a dovedit din nou că oamenii nu sunt doar ceea ce lasă să se vadă. Că de multe ori se duc bătălii grele în sufletul cuiva și că încrederea e atât de ușor de pierdut și atât de greu de păstrat. Însă în toată marea aceasta de lucruri care par că te pun în imposibilitatea de a ieși la suprafață, un lucru e sigur: există o șansă pentru fiecare dintre noi și e mai aproape decât ne putem imagina.

I-am oferit 5 steluțe pe Goodreads și v-o recomand și vouă cu mare drag, fiindcă mie mi-a plăcut extraordinar de mult. ❤️

Vă pup și vă îmbrățișez cu drag 😊

2 gânduri despre „PS: Îmi placi – Kasie West

  1. Și mie mi-a plăcut extraordinar de mult! Aș fi fost dezamăgită dacă nu mi-ar fi fost pe plac, pentru că m-a atras descrierea. Așa cum ai zis și tu, autoarea nu prea știe ce e aia supărare; unele faze erau chiar foarte haioase și umorul e peste tot. Mi-am dat seama de la bun început cine e corespondentul secret, tu nu? :))

    1. Ba da 😂 deși am păstrat o urmă de îndoială până în ultima clipă, când s-a dezvăluit. Oricum a fost super frumoasă ❤️

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s