Ce se întâmplă cu noi? – Huntley Fitzpatrick

E teribil de obositor să joci mereu rolul copilului perfect, iar Samantha Reed știe asta mai bine decât oricine. Aspirațiile mamei ei nu coincid niciodată cu dorințele sale, iar lipsa de indulgență din partea singurului ei părinte nu numai că o ține pe loc, dar de cele mai multe ori o și trage în jos. De când mama ei s-a implicat în politică, regulile în casa familiei Reed s-au schimbat și toată lumea trebuie să se comporte ca la carte pentru a-și păstra imaginea intactă.

Când familia Garett se mută alături, gălăgioasă, vioaie și numeroasă, Sam descoperă încet, încet că vrea să iasă din zona sa de confort și să își scrie singură povestea. Printr-o ironie a sorții, Sam se trezește într-o zi fix în mijlocul acțiunii din familia pe care o urmărește din camera sa seară de seară cu atâta admirație și face cunoștință cu un mediu diferit, accelerat, care surprinzător pentru ea o încântă extraordinar de mult.

Jase iubește animalele, se comportă minunat cu frații lui și muncește din greu, ajutându-și tatăl cu afacerea de familie, toate astea în timp ce se pregătește pentru echipa de fotbal a școlii. Este departe de a fi idealul pe care Grace îl vrea pentru fiica ei, dar faptul că dă tot ce-i mai bun din el mi-a topit inima. Cu toate calitățile sale, Sam știe că mama ei nu va accepta niciodată nici măcar o relație de prietenie între ei doi, pentru simplul fapt că e un Garett.

În ciuda sorții care le stă împotrivă conexiunea între Sam și Jase este imposibil de împiedicat. Legătura celor doi se dezvoltă frumos, romantic și foarte realist, Fitzpatrick făcând magii folosind doar cuvinte și crează personaje adevărate, tactile, pe care le-aș întâlni cu drag în viața reală. Aș fi vrut să pot să îi scot de acolo și să le dau o îmbrățișare, de câte ori aveau nevoie.

Prezentarea cărții care promite o aventură despre familie, încredere și alegeri complicate nu este deloc falsă, și am rezonat cu Sam în toate cele pe care le-a luat. Povestea este lipsită de problemele din trecut ale protagoniștilor, care îi țin în spate și care îi împiedică să evolueze, ceea ce pe mine m-a cumpărat cu totul. Emoția se poate resimți și prin altfel de situații decât amărăciunea, și aveam nevoie de o evadare de la tristețe constantă și lacrimi la tot pasul.

La fel ca și personajele principale, cele secundare fac deliciul cărții. Frații Garett au un soi special de a fi și de a acționa, părinții lor sunt geniali, și nu-i de mirare că Jase e un personaj așa de reușit. Tim, băiatul cu probleme și ultima persoană la care Sam s-ar aștepta dă dovadă de loialitate și susținere, tocmai când sora lui, prietena cea mai bună a lui Sam își dă pe față adevăratele intenții.

O să mă opresc inainte de a mă apuca sa vă povestesc totul, dar vă spun, fie că vreți s-o citiți vara, sau iarna, la munte sau la mare, pe pământ sau pe lună, cartea asta este una de care vă asigur că veți avea nevoie. I-am dat 4,5 steluțe pe Goodreads și mă bucur că în sfârșit am avut ocazia s-o citesc și să o apreciez la justa ei valoare.

Huntley Fitzpatrick a creat una dintre cele mai simpatice povești pe care le-am citit in ultima vreme și sunt bucuroasă că editura Epica a ridicat ștacheta și nu m-a dezamăgit. ❤️🤗

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s