Callie și Kayden, Așa cum e scris în stele – Jessica Sorensen

Parcă n-am mai scris o recenzie de ani. Între timp am organizat și un concurs, pe pagina mea de Instagram @reading.bird cu ajutorul editurii Epica, iar oamenii de acolo au fost ca întotdeauna uimitori și mi-au oferit 2 exemplare ale cărții. Una a rămas la mine și pe cea de-a doua am dat-o mai departe. Am reușit să termin povestea celor doi în aproximativ o lună, un timp destul de mare pentru o poveste care din păcate nu m-a impresionat.

Nu mi s-a mai întâmplat de ceva vreme să dau peste o carte care să mă dezamăgească așa de tare. Descrierea m-a intrigat, coperta mi s-a parut super drăguță și cu însemnătate și speram că o să dau peste o poveste romantică, curată, în stilul lui J. Lynn sau a lui K.A Tucker, care o să mă facă să vărs lacrimi de bucurie și să tremur.

Atât Callie cât și Kayden sunt victime ale abuzului, doi copii plini de răni interioare care nu găsesc puterea să treacă sau sa riposteze în fața traumelor pe care le-au avut și le resimt.

S-a păstrat o notă de mister de-a lungul cărții, care mie personal nu mi s-a parut necesară și am luat-o ca pe un semn de neglijență din partea scriitorului. Ne era trântit în față motivul comportamentului retras al protagonistei, și totuși am fost ținută parcă în lesă mai bine de 200 de pagini până să primesc o confirmare scrisă. A fost prea mult și deloc necesar. Am resimțit asta ca si cum acțiunea a fost prelungită de dragul de a se ajunge la cât mai multe pagini.

Este genul de carte prin care autorul vrea să îți arate ca dragostea e răspunsul la orice, fără să exploreze, în fapt, această idee. De la început până la sfârșit mi s-a parut banală, îi lipsea esența, și nu înțelegeam de cele mai multe ori acțiunile personajelor.

Mai bine de jumătate din carte Callie parcă refuză și incercarea de a da piept cu realitatea, lucru care m-a deranjat, văzând cât sprijin are atât din partea familiei cât și a prietenilor. Acțiunile ei mi-au lăsat constant un gust amar. Kayden pe de altă parte, nu avea prea multe de ales, dar și alegerile pe care le-a făcut mi s-au parut mereu greșite. E greu de explicat, dar pe scurt toate mi s-au părut puerile.

Aș fi rezonat mai bine cu personajele dacă modul in care ar fi fost prezentate ar fi fost mai… profesionist, să spun așa. Intalnirile dintre ei au fost repetitive și nu a fost niciun moment care sa mă marcheze.

Existența personajelor secundare, același clișeu: fata rea și populară, care e împotriva lui Callie fără niciun motiv, prietenul cel mai bun al lui Kayden care nu se remarcă prin nimic, doar ni se spune ca e „un prieten grozav” și prietenul gay al lui Callie care o împinge mereu să iasă din cochilia ei.

Nu îmi plac poveștile în care sunt împinsă de la spate să cred în ceva fără să fiu convinsă prin intermediul scriiturii. Din nefericire nici măcar finalul n-a salvat cartea, lucru care m-a făcut să mă opresc câteva secunde ca să mă adun, fiindcă mi s-a părut de-a dreptul imposibil de crezut. Am avut speranțe mai mari de la ea și au fost zdrobite. Cu regret i-am dat 2 steluțe pe Goodreads, fiindcă am reușit să o termin și pentru că nu am renunțat la ea.

Cartea este disponibilă la editura Epica Publishing House, dacă sunteți curioși s-o citiți și eventual sa vă împărtășiți impresiile cu mine.

Vă pup și vă îmbrățișez😊😘

8 gânduri despre „Callie și Kayden, Așa cum e scris în stele – Jessica Sorensen

  1. Eşti prima care zice că nu a fost impresionată. Şi, din câte am observat eu, avem ca aceleaşi gusturi în materie de cărți. Nu ştiu dacă mai sunt atât de convinsă acum să o cumpăr, dar poate cândva îi voi da o şansă. Ce-i drept, la început eram nerăbdătoare să pun mâna pe carte.

    1. N-aș vrea să îți recomand s-o ocolești, doar să știi că sunt cărți mai bune care merită mai mult atenția ta. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s