Girl Online – Zoe Sugg

Voiam tare mult să scriu cât mai repede recenzia acestei cărți ca sa îmi păstrez ideile proaspete în minte, înainte să mă apuc de cel de-al doilea volum, ca să nu le încurc. Nerăbdarea mă topește și abia aștept să văd în ce călătorie palpitantă pleacă Penny de această dată.

Sunt mai mult decât sigură că toată lumea măcar a auzit de Girl Online, dacă nu a reușit să o citească; e cartea care spart topurile, fiind una dintre cele mai rapid vândute cărți în primele 7 zile de la lansare în Marea Britanie. Asta se întâmpla cu mai bine de 3 ani în urmă, însă povestea rămâne de actualitate, iar cu ajutorul editurii Epica am astăzi șansa să vă vorbesc despre acest volum minunat.

Nu o urmăresc pe Zoella și sincer, nu am auzit de ea până să apară cartea sa și să creeze atât de mare vâlvă în mediul online, deși era de pe atunci urmărită de mai bine de 10 milioane de oameni. Prietena mea Bianca (shoutout to her) a pomenit de ea în câteva instanțe și sper sa nu mă înșel, a cumpărat-o când am fost împreună la un târg de carte la Cluj. Atunci a fost prima dată când am văzut-o și îmi amintesc acum că mi-a plăcut la nebunie coperta (mai ales în ediție cartonată).

Penny la fel ca mulți dintre noi, este o adolescentă introvertită si temătoare, îndrăgostită de băiatul „selfie” de la școală, care nu reușește nicicum sa își găsească locul în lume. Mai mult decât orice Penny se pricepe să își cauzeze probleme de una singură, punându-se în cele mai penibile și de altfel hilare ipostaze. Așa că își crează un blog Girl Online, și începe să își deschidă sufletul în fața cititorilor, sub anonimat, fără frica de a mai fi judecată.

Când mama ei primește oportunitatea să plece la New York din cauza locului de muncă, Penny găsește soluția perfectă de a scăpa de probleme: fuge de ele. Însă Penny nu este pregătită pentru ceea ce New York-ul are sa îi ofere – șansă să cunoască o persoană în fața căreia poate arăta cum este ea cu adevarat.

Noah e drăguț și sincer și roșește mereu când e în preajma ei. Timpul lor împreună deși este limitat, este fructificat la maxim, iar Penny are șansa să descopere cât de grozav este să poți spune ceea ce gândești cu adevărat. Mi-a plăcut la nebunie să urmăresc nu numai evoluția relației lor, dar și a ei ca personaj, să observ schimbarea de comportament și maturitatea de care dă dovadă în anumite circumstanțe.

Cred cu tărie că Girl Online este o lectură care o să merite și o să bucure pe toată lumea. Are doza suficientă de dramatism, amuzament, personaje drăgălașe și frumos conturate și o poveste de dragoste ca la carte. Eu i-am oferit 4,5 steluțe din 5 și sunt nerăbdătoare să citesc volumul al doilea. Mulțumesc din nou editurii Epica care mi-a oferit exemplarul pentru recenzie.

Vă pup tare și ne auzim curând ♥

Un gând despre „Girl Online – Zoe Sugg

  1. Mie vineri trebuie sa-mi vina comanda cartii Girl Online. De abia astept sa o citesc. Am auzit o gramada de lucruri despre aceasta carte si am spus ca trebuie si eu sa mi-o iau. Si ard de nerabdare sa o citesc. Frumoasa recenzie!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s