Hygge & Lykke – Studiu despre fericire

Hygge este un concept danez deosebit, de care am auzit abia anul trecut când mi-am achiziționat primul volum din seria Mica enciclopedie Hygge a lui Meik Wiking; lucru care mi-a oferit de altfel, șansa să arunc o ocheadă traiului locuitorilor din Danemarca și să fur și pentru mine câteva sfaturi despre cum să îmi îmbunătățesc stilul de viață.

Ce este fericirea? Personal, găsesc această întrebare a fi anevoioasă și întotdeauna răspunsul va fi unul diferit, depinzând de nevoile subiectului la momentul respectiv. Știți că v-am provocat pe pagina de Instagram a blogului să îmi răspundeți la o întrebare asemănătoare, iar mulți dintre voi ați surprins în mod evident o mulțime dintre deprinderile Hygge.

Să vă explic, pentru danezi, ea se clasifică ca fiind o stare de bine permanentă. Nu există o traducere exactă a cuvântului, dar eu tind să îl asociez mai degrabă cu locuri, fapte și oameni, decât cu un termen abstract și, în esență, pe asta se și bazează. Lykke înseamnă pur și simplu fericire, iar ambele cărți urmăresc același format si aceleași idei.

Trebuie să apreciem cel mai mult momentele în care suntem alături de cei dragi, mesele și serile pe care le petrecem în familie. Să ne cultivăm pasiunile în detrimentul muncii peste program și să învățăm cand sa punem punct. Sa nu lăsăm persoanele toxice să interfereze cu starea noastră de spirit si să îi ajutăm fără tragere de inima pe cei care au nevoie de ajutor.

Cele două cărți ne îndeamnă să fim mai atenți si mai iubitori față de noi, dar sub nici o formă egoiști. Sunt pline de poze și exemple cu lucrușoare care ne pot schimba instant atitudinea mohorâtă, ca de exemplu o plimbare cu bicicleta (dacă vremea permite) sau un pulover de lană cu un model simpatic. Lumânările sunt nelipsite, la fel ca și citatele, studiile si dovada științifică că nu avem nevoie de foarte multe ca sa fim mulțumiți.

Mi-au plăcut la nebunie micile sfaturi și recomandările, de aceea nu e de mirare că am terminat de citit totul în 2 nopți. Mi-aș fi dorit să nu fi citit primul volum doar pe jumătate și să ma reapuc abia săptămâna asta de el. Indiferent de genul de cărți de care sunteți pasionați Hygge si Lykke nu trebuie să vă lipsească din bibliotecă.

Luați o cana mare de ceai, aprindeți o lumânare și relaxați-vă. Sunteți pe cale sa fiți transpuși în cea mai liniștitoare atmosferă, să vă bucurați de cele mai gustoase mâncăruri si să învățați importanța lucrurilor mici.

Am oferit ambelor carti 5 steluțe din 5, fiindcă sunt prea simpatice ca să n-o fac. Sper să va placă si voua la fel de mult. 😘💗

2 gânduri despre „Hygge & Lykke – Studiu despre fericire

    1. Bine ar fi ca un număr cât mai mare de oameni să o citească și mai ales să urmeze exemplul. Îți mulțumesc frumos, la fel îți doresc și eu ♥

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s