Fericiți pentru totdeauna? – Taylor Jenkins Reid

În materie de cărți, pot spune cu mare drag că am terminat anul 2017 într-un mod absolut fantastic. „Fericiți pentru totdeauna?” m-a cucerit și m-a făcut să înțeleg un pic mai bine cât de întortocheat este acest drum al dragostei pe care toți pășim la un moment dat.

Lauren și Ryan sunt împreună de un deceniu, dar cumva, cândva, în mijlocul relației lor a apărut o mică crăpătură. În prezent, deși locuiesc în aceeași casă, împart aceleași obiceiuri și păstrează aceleași tradiții, nimic nu pare să mai meargă între ei, iar mica crăpătură a ajuns să fie o prăpastie. De la cele mai banale greșeli, apar cele mai îngrozitoare certuri, iar niciunul dintre ei nu se fac vinovați de acestea.

Astfel, cei doi ajung la cea mai simplă concluzie: trebuie să se separe. Însă e bine de reținut, faptul că Lauren și Ryan, deși ajunși în cumpănă, tratează decizia cu maturitate, și nu o iau cu scopul de a se despărți pentru totdeauna, ci mai degrabă despre a învăța cum să trăiască unul cu celălalt, fiindcă încă mai există o scânteie de iubire între ei.

Lauren este cea care relatează întreaga poveste, și mi-a făcut bine să văd că nu e în totalitate subiectivă. Mi-a fost dovedit constant că atât ea, cât și Ryan sunt responsabili pentru fiecare decizie pe care o iau.

Primele luni sunt teribil de grele pentru Lauren, fiindcă orice face îi amintește de Ryan. Restaurantele care îi plac, locurile pe care le vizitează, toate sunt săgeți trimise direct în sufletul ei. Îmi plac la nebunie personajele secundare: familia lui Lauren, în special sora ei mai mică, colega ei de la birou Mila, fiindcă cu toții încearcă să facă această perioadă de tranziție mai ușoară pentru ea. În același timp, momentele petrecute alături de cei apropiați o fac mai altruistă și mai înțelegătoare.

Ușor, ușor, începe să se obișnuiască cu absența soțului său, iar nopțile sunt mai liniștite, zilele nu mai trec atât de greu și starea ei de spirit se îmbunătățește. Caruselul de emoții prin care a trecut, nu mai are atât de mult avânt.

Idea cărții m-a speriat la început, nu am avut încredere deloc că o să ajung să îi ofer 5 steluțe, dar mă bucur că mi-a fost dovedit contrariul. Nu totul în lumea asta se rezumă la a fi îndrăgostit lulea și a suspina zi și noapte înnebunit de amor. Familia, prietenii, relațiile pe care le creăm cu oamenii din jur, acestea contează cu adevărat.

Personal, sunt convinsă de faptul că fericirea e un concept greu de definit, fiindcă nu putem fi altcumva decât subiectivi în acest sens. Cartea asta m-a făcut să îmi pun niște întrebări, iar din perspectiva mea și-a făcut excelent treaba.

Sper din suflet să apucați să o citiți și voi, iar pentru că mi-a plăcut atât de mult, aveți șansa să câștigați și voi un exemplar oferit de editura Leda. Pentru mai multe detalii, mergeți pe pagina mea de instagram @reading.bird și verificați detaliile concursului (CLICK AICI).

Vă pup și vă urez un 2018 minunat ♥

 

 

2 gânduri despre „Fericiți pentru totdeauna? – Taylor Jenkins Reid

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s