Cruzimea – Scott Bergstrom

Cum v-am spus și pe instagram, am fost într-un reading slump o perioadă și după ce am verificat, am realizat că n-am mai postat o recenzie de aproape două luni.

Sentimentele mele cu privire la acestă carte sunt puțin amestecate. Sunt părți care mi-au plăcut enorm și părți care mi-au lăsat un gust amar. Aș vrea să încep cu coperta, care pe mine m-a lăsat cu gura căscată. Este absolut superbă și se potrivește de minune cu acțiunea. Doar că acțiunea n-a fost chiar pe gustul meu. Este complicat să scrii din perspectiva unei adolescente, când autorul este un bărbat în toată firea, iar asta se vede în modul în care cartea e structurată. Încearcă să ne ofere atât detalii din ce se întâmplă în exterior, cât și să completeze și cu sentimentele și trăirile interioare ale lui Gwen, iar în opinia mea e prea multă bătaie de cap și mult prea multe detalii care nu fac mare diferență.

Gwendolyn Bloom și-a pierdut mama când a fost doar un copil, în lupta de stradă a unor gangsteri și asta i-a lăsat urme foarte adânci în suflet. În prezent trăiește cu tatăl ei vitreg în New York și se poate spune că își urăște existența. Dat fiind jobul tatălui ei, este obligată să se mute din țară în țară, de la o școală la alta, fără să aibă un cuvânt de spus în asta. Lucrurile încep însă să cadă de-a dreptul în prăpastie când tatăl ei dispare fără nicio explicație, iar Gwen este aruncată într-o lume cu care nu își dorise niciodată să aibă de a face.

Vorbim de mafie, droguri, trafic de persoane, prezența agenților secreți din mai multe țări, astfel un conflict la nivel global plin de trădări. Ceea ce nu m-a încântat în mod deosebit, este faptul că Gwen este implicată în ceva prea mare pentru o adolescentă de 17 ani, fără pregătire, cu excepția a câțiva ani de gimnastică, care pe mine nu m-au convins că o califică pentru atâta muncă. Urmează apoi câteva zile de antrenamente cu o agentă secretă în Paris, iar fata intră direct în horă.

Într-adevăr Gwen este suficient de inteligentă încât să ia deciziile pe care le ia, iar titlul cărții nu putea să fie mai bine ales. Dar cum am spus mai sus nu sunt pe deplin mulțumită cu începutul cărții. Episoadele prin care trece fata mai apoi, durerea și stresul cu care se confruntă o pun în lista eroinelor mele preferate, trecând peste punctele minus menționate anterior.

Am rămas impresionată de realitatea de care te lovești citind pasajele sângeroase, luptele și scenele parcă rupte din filmele de groază, de aceea cred că nu va fi pe placul multora să lectureze această carte.

Toate ca toate, am rămas 50-50 cu ea, și i-am dat 3 steluțe pe Goodreads. Rămâne la latitudinea voastră să împărtășiți și cu mine gândurile voastre despre Cruzimea și sunt foarte curioasă dacă v-a plăcut sau nu.

Mulțumesc editurii Nemira, care mi-a oferit cartea pentru recenzie! Sunteți drăguți 😘
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s