Hopeless. Fără speranță – Colleen Hoover

Nu este niciun secret faptul că Hoover este scriitoarea mea favorită de young adult și new adult, pentru că scrierile ei nu m-au dezamăgit niciodată și mereu am avut o lecție de învățat de la ea. Hopeless a fost primul roman NA cu care am avut deosebita plăcere de a mă delecta și a fost cartea care mi-a fructificat la maxim pasiunea pentru citit. Pe atunci nu aveam blogul și n-am avut cu cine să îmi împart părerea, dar se fac 3 ani de când am citit-o pentru prima dată, iar Editura Epica mi-a oferit șansa să mă bucur din nou de povestea lui Sky și a lui Dean, așa că am decis că este un moment bun să vă spun și vouă cât de mult mi-a plăcut.

Dacă a existat vreodată o carte care să izbească mai tare cu mine de un perete decât a făcut-o Hopeless, atunci cu siguranță n-am descoperit-o încă. Desigur, să vă spun în jurul a ce se învârte totul ar strica farmecul, așa că, precum fac de obicei, ating doar câteva puncte și vă asigur că e de preferabil să descoperiți voi mai departe.

Sky nu este atrasă de nimeni. Sky nu se deranjează să se bage în seamă cu ceilalți. Pe Sky nu o afectează bilețelele cu mesaje urâte lăsate pe dulapul ei de la școală de colegii răutăcioși. Fiindcă Sky nu simte nimic. Este impresionant să îți dai seama cât de ușor ajungem, chiar și noi, să punem o persoană într-o anumită categorie și cât de furați ne lăsăm de aparențe. Mintea umană este, cu siguranță, un loc foarte ciudat.

Dean Holder este persoana de care părinții te avertizează să te ferești. În ochii tuturor el este un proscris, o fire nemiloasă, fără speranță că se poate întoarce pe calea cea bună. Și cum ar putea arăta ei împreună? Vă spun eu, de-a dreptul perfect.

Prima lor întâlnire a fost ușor înspăimântătoare, pentru mine, și dacă aș fi fost în situația lui Sky aș fi fugit mâncând pământul. Gândurile lui Dean însă, sunt tulburi, vânate de fantome ale trecutului și deși el nu face, fizic vorbind, niciun pas în direcția greșită, Sky tot înțelege că nu-i o idee bună să fie în apropierea sa. Dar cine dă doi bani pe ceea ce trebuie, când poți să faci ceea ce te îndeamnă inima?

Prima parte a cărții mi s-a părut executată ca la carte, încărcați de sinceritate Sky și Dean pornesc împreună pe calea iertării și înțelegerii mutuale. Descoperă unul în celălalt o oglindă de defecte și calități, care se completează perfect una pe cealaltă. Aflăm de poveștile lor din trecut și cum au fost aduși față în față de ceea ce eu pot să cred că doar destin se poate numi.

Trecând de jumătatea cărții o să vă dați seama cum personajele evoluează și se maturizează, iar acțiunea începe să se intensifice. Secrete murdare sunt aduse în față, iar trecutul te lovește cu un pum de fier fix în moalele capului.

Orice ați crede de la început despre anumite părți, vă înșelați. Totul este creat ca un puzzle perfect care se îmbină abia în ultimele pagini ale cărții. Suspansul este o calitate a lui Hoover care pe mine ca cititor m-a cucerit total.

Dacă am ceva de reproșat lecturii este faptul că s-a terminat. Nu vreau să pun cuvinte mari în această pagină, dar vreau să vă îndemn cu toată puterea mea să citiți această carte fiindcă o să vă fie imposibil să nu vă îndrăgostiți de ea.

Mulțumesc Editurii Epica care mi-a oferit și două exemplare în plus pe care le-am oferit cititorilor într-un concurs pe pagina de Facebook și sunt curioasă (dacă ați citit) ce părere v-a lăsat Hopeless.

Eu i-am dat 5 steluțe din 5 și aștept cu nerăbdare următoarele traduceri ale autoarei. ♥

 

 

 

 

 

 

 

6 gânduri despre „Hopeless. Fără speranță – Colleen Hoover

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s