Vocea lui Archer – Mia Sheridan

Of Doamne, inima mea e făcută scrum.

Am mai auzit şi în alte contexte de scriitoarea Mia Sheridan, bloggerii mei favoriți din străinătate idolatrizează, dar dat fiind faptul că nu a fost tradusă (până acum) şi la noi şi fiindcă am peste 30 de cărți necitite în bibliotecă, nu m-am convins să îi cumpăr cărțile în limba engleză.

Totuşi, vocea lui Archer a fost negreşit una dintre lecturile mele favorite vara asta. Trebuie să ştiți că subiectele abordate atât de partea lui Bree, cât şi față de Archer sunt foarte dramatice şi extrem de sensibile. Dacă încă nu v-am speriat atunci luați o cutie mare de şervețele şi pregătiți-vă sufleteşte pentru că veți plânge de mama focului.

Bree soseşte într-un mic orăşel din statul Maine, doar cu o sacoşă de haine, maşina şi cățeluşa ei sperând cu tărie că această mutare o să o ajute să treacă mai uşor peste moartea devastatoare a tatălui său. Îşi lasă în urmă toți prietenii, munca de-o viață a tatălui său – chiar dacă asta nu e neapărat o alegere – practic, toată existența sa. 

Greşelile din trecut şi alegerile celorlalți, l-au transformat pe Archer Hale într-o epavă de proporții astronomice. Lumea se fereşte de el şi el se fereşte de lume. Toată existența lui se rezumă la casa pe care a moştenit-o de la unchiul său şi la grădinărit. A învățat sa facă totul de unul singur, citind, lucru pentru care n-ai cum să nu îl îndrăgeşti. 

Prima lor întâlnire m-a speriat şi m-a încântat deopotrivă. Atitudinea lui Archer, la început, a fost greu de înțeles pentru mine, dar pe parcursul poveştii, ni se dezvăluie detalii din trecutul său, care te fac să înțelegi de ce prietenia este un lucru care pentru el nu există. 

Perseverența lui Bree şi încăpațânarea ei au ținut totul la suprafață între ei, şi am adorat faptul că este printre puținele dăți când fata ține mai tare cu dinții de relație decât o face el. Ador să văd că nu numai băiatul trebuie sa tragă ca lucrurile să meargă bine. 

Toate ca toate, sunt o mulțime de secrete şi misterul predomină constant de-a lungul poveştii. Chiar dacă de unele lucruri mi-am dat seama mai repede decât mi-au fost dezvăluite, au fost şi altele care m-au lăsat cu gura căscată şi m-au făcut să mă imbujorez sau să mă smiorcăi. Cartea asta clar e un carusel de evenimente. Nu aveți cum să vă plictisiți. 

Din cauza limbajului foarte explicit n-aş recomanda lectura celor mai timizi, dar cu siguranță povestea merită citită cu vârf şi îndesat. 

I-am dat 5 steluțe pe Goodreads şi aştept cu nerăbdare să mai citesc şi alte creații ale Miei, fiindcă stilul ei profund şi simpatic, in acelaşi timp, m-a cucerit. 

6 gânduri despre „Vocea lui Archer – Mia Sheridan

  1. So, eu am citit multe carti ale Miei si pot sa zic ca Vocea lui Archer a fost the best. Restul nu asa wow. 3-4 stele. E una din cartile pe care le-am recomandat si ma bucur ca au tinut cont, chiar daca face parte dintr-o serie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s