Marea călătorie a lui Amy și Roger – Morgan Matson

Încep prin a vă spune că n-am mai pățit de mult timp să citesc o carte YA la care să stau să citesc aproape o săptămână. Cartea lui Morgan Matson a fost cu siguranță una dintre lecturile acelea care merg perfect cu o scurtă vacanță, ca să te poți concetra bine pe ea. Dacă nu v-ați planificat nicio călatorie în luna iulie, atunci cu siguranță trebuie să treceți pe listă această carte şi veți ajunge negreşit într-una. 

Regulile erau simple: mama ei a planificat traseul, a lăsat suficienți bani de cheltuială pe cardul de credit, a făcut rezervările la hoteluri şi s-a asigurat că în 4 zile Amy o să ajungă cu bine în noul ei oraş, unde vor începe împreună o nouă viață după moartea tatălui său. 

Dar Amy nu vrea să conducă, iar singura opțiune e ca fiul unei prietene de-a mamei sale să îi fie companion şi şofer. Amy nu se aştepta sub nicio formă ca Roger să fie şi draguț şi simpatic, poate chiar şi atrăgator. Şi oricât de tare ar vrea, este evident că nu poate să ignore aceste lucruri. Micul şi plictisitorul lor traseu devine o aventură de proporții neaşteptate când se abat de la drum, Amy întrerupe legătura cu mama sa şi cei doi o transformă într-o călătorie amuzantă, sentimentală şi de reîmprospătare psihică.

Inima şi gânditul excesiv nu o lasă pe Amy să treacă peste decesul tatălui său, iar mintea şi frustrarea nu îl lasă pe Roger să treacă peste despărțirea de fosta sa prietenă. Niciunul dintre ei nu este deschis spre ceea ce urmează sa se întâmple, dar când ajungi să fie prea târziu, nu se mai pot abate de la drum. 

Personal speram la lucruri mai amuzante, petreceri nebuneşti şi o atmosferă relaxantă de vară, în stilul cărții Love and Gelato. În schimb aici lucrurile mi s-au părut puțin cam apăsătoare şi totul se mişca foarte greu. Sentimentele contradictorii ale lui Roger, amintirile şi alternarea cu evenimente din trecut ale lui Amy m-au obosit la maxim. 

Nu a existat neapărat vreun eveniment neplăcut, dar am pornit de la premisa că o să mă distrez. În schimb drama şi tot misterul din jurul celor doi a ajuns să fie prea mult pentru mine şi m-au făcut să vreau chiar să abandonez cartea. Mi-am dat seama care era secretul lui Amy încă de la început, iar insistența lui Roger asupra fostei sale a luat din farmecul poveştii. 

Dacă nu vă plac cărțile sentimentale şi cu suspans prea îndelungat atunci n-o să meargă pentru voi. Nu pot să zic că a mișcat ceva în mine sau că mi-a zguduit lumea, dar pentru o lectură de vacanță este acceptabilă. Ce am apreciat cel mai mult şi probabil singurul lucru pentru care am renunțat, au fost imaginile foarte drăguțe cu locurile prezentate şi paginile de jurnal ale ei. 

I-am dat 3,5 pe Goodreads deşi mi-ar fi plăcut să îi pot oferi mai mult. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s