Love & Gelato – Jenna Evans Welch

Aş putea să reduc tot articolul la câteva cuvinte de introducere şi conținutul cărții la un sigur cuvânt: carino. Dar n-ar fi îndeajuns pentru voi aşa că o să vă spun şi cam despre ce e vorba ca să înțelegeți de ce nu vreți să ratați aventura fantastică din Love&Gelato. 

Lina îşi va petrece vacanța de vară în Toscana, Italia, la insistențele bunicii ei, şi poate că în alte circumstanțe ar fi mai mult decât grozav să se afle acolo, dar rana lăsată în urma morții mamei sale e încă deschisă şi ultimul lucru pe care vrea să îl facă Lina este să trăiască cu un tată de existența căruia n-a ştiut timp de 16 ani, într-o țară în care nu cunoaşte limba şi nu are niciun prieten. 

Acomodarea ei se face cu greu din cauza locului ciudat în care trăieşte, deşi Howard îşi dă interesul pe cât se poate de mult ca s-o facă să nu se simtă în plus, ba chiar să fie relaxată. Primeşte o cameră wow, mâncare care i-ar face şi pe cei mai greu de mulțumit să fie pofticioşi şi se bucură de libertate de mişcare, fără limite prea stricte. 

Cu toate astea Lina ştie că locul ei nu e aici şi numără pe degete zilele când va pleca acasă. Surpriza vine în ziua în care Lina primeşte de la Sonia, una dintre prietenele bune ale lui Howard, un jurnal care i-a aparținut mamei sale, în care se află tot ce trebuie să ştie despre tatăl său şi despre timpul pe care ea l-a petrecut în tinerețe în exact acelaşi loc. Acum venirea ei în Italia capătă un scop şi Lina descoperă încetul cu încetul adevărul.

Lorenzo -iubesc numele lui- este una dintre primele persoane cu care fata va face cunoştință şi care o va introduce în cercul social al tinerilor din Toscana. E puțin intimidant la început, având în vedere că e cu un cap mai înalt decat ea şi ştie că numele ei complet e Carolina, înainte ca măcar s-o cunoască personal. Asta se datorează faptului că nu foarte mulți oameni noi vin la ei în comunitate şi veştile zboară repede. La scurt timp aflăm însă că nu este decât un tânăr simpatic, pe care sincer vorbind, l-aş fi vrut omniprezent. (Thumbs up for Ren🖒❤)

Trebuie să vă previn înainte să vă apucați de citit, este neapărat să vă cumpărați o cutie de înghețată, de preferat cu straciatella, altfel papilele voastre gustative or să plângă în italiană. 

Am fost peste măsură impresionată de locurile superbe şi de atmosfera mediteraneană care m-a urmărit peste tot pe parcursul lecturii. Aventurile Linei şi ale lui Ren au fost amuzante, pline de încărcătură emoțională, perfecte pentru oricine caută o lectură care să îi însenineze ziua. 

În cele din urmă cred că este o lectură pentru oricine vrea să experimenteze o calătorie palpitantă în Italia, vrea să aibă parte de nişte legende locale amuzante, să îşi facă o listă cu rețete delicioase şi nu în ultimul rând să se îndrăgostească. 

I-am dat 5 steluțe pe Goodreads fiindcă le merită cu vârf şi îndesat şi v-o recomand cu cel mai mare drag ❤

O primăvară frumoasă tuturor! 

Kisses, xo❤

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s